El 60% de les pimes desapareixen en els sis mesos següents a rebre un ciberatac
Les petites i mitjanes empreses són les més vulnerables davant els ciberatacs perquè no disposen dels mitjans adequats i necessaris per tenir una bona defensa.
Segons un informe publicat per l’empresa d’antivirus Kaspersky Lab i Ponemon Institute, el 60% de les Pimes desapareixen en els sis mesos després de rebre un ciberatac. Aquesta dada hauria de servir per consciençar de la gran importància de la seguretat informàtica.
Moltes d’aquestes empreses petites creuen que la seva dimensió redueix el seu atractiu davant dels ciberdelinqüents, fent que es confiïn i desatenguin la seguretat dels seus sistemes informàtics. Aquesta confiança pot arribar a transformar-se en un problema molt greu si són víctimes d’un ciberatac.
Els ciberatacs poden arribar a costar una mitjana d’uns 35.000 euros per cada empresa víctima, una quantitat que moltes empreses petites no poden assumir, i acaben desapareixent en menys de sis mesos després de rebre un.
Si són dades que els cibercriminals han robant, podrien acabar per vendre-les al mercat negre per utilitzar-les per realitzar fraus.
Amb la finalitat d’evitar aquests ciberatacs KaspersKy Lab recomana seguir aquests consells:
– Conèixer a l’enemic: Les pimes han de conèixer les amenaces actives contra els seus sistemes i el seu origen. Per combatre les amenaces es recomana recórrer a una bona solució de protecció.
– Gestionar les actualitzacions: Actualitzar el programari és determinant per obtenir les últimes actualitzacions de seguretat i així poder evitar problemes. Moltes pimes no actualitzen el programari o bé segueixen utilitzant un sistema sense suport com Windows XP. Al no tenir un programari posat al dia s’obre la porta a tenir més possibilitats a patir un ciberatac com el de WannaCry.
– Xifrar i realitzar còpies de seguretat de les dades: El Reglament General de Protecció de Dades (RGPD) de la Unió Europea, que entrarà en vigor el 2018, obligarà a totes les empreses dins de la UE a xifrar totes les dades de l’empresa.
– Protegir els sistemes de punts de venda: El malware contra els punts de venda està en augment, tant, que ja existeix un mercat entorn d’ell, segons Kaspersky Lab.
– Formar als empleats en l’àmbit de seguretat informàtica: La falta de formació i conscienciació pot acabar sent la bretxa més gran de seguretat que pot tenir una empresa. La grandària de l’empresa no importa, si els empleats no poden ser formats, es recomana comptar amb experts externs.