Consells de seguretat en utilitzar una xarxa WiFi pública
A tots ens agrada trobar una xarxa WiFi pública i oberta quan estem fora, especialment en un altre país on no tenim dades de connexió. No obstant això connectar-nos a una xarxa oberta o amb contrasenya, que sigui pública i a la qual accedeix molta gent cada dia, comporta una sèrie de riscos i hem de prendre certes precaucions per no caure en errors que ens pugui donar un disgust.
1- Cal anar en compte en connectar-nos a xarxes desconegudes i que no sabem la seva procedència, del tipus “Free WiFi” o “Punt WiFi gratuït”, perquè és possible que siguin simplement un esquer de l’atacant perquè ens connectem a la seva xarxa i les nostres dades passin per les seves mans.
2- Hem de tenir especial atenció en el tema de comptes bancaris. No s’han de realitzar transaccions bancàries o posar el PIN de la targeta a través d’una xarxa en la qual no confiem al 100%.
3- A vegades per connectar-nos a una xarxa pública a canvi hem de posar el nostre telèfon mòbil o correu electrònic i ens indiquen que poden utilitzar les nostres dades per a finalitats publicitàries. Lo millor en aquest cas és utilitzar un compte de correu electrònic que no ens preocupi rebre multitud de missatges publicitaris.
4- És recomanable navegar per pàgines que coneguem i que estiguem segurs. A més, una bona idea és fer-ho sempre que puguem a través de llocs que tinguin activat el xifrat de dades HTTPS.
5- Tenir el nostre dispositiu actualitzat i amb unes bones mesures de seguretat activades és una solució per evitar que puguin infectar-lo a través d’un arxiu malintencionat.
6- El millor en aquest cas és utilitzar una xarxa WiFi pública per llegir la premsa, mirar el temps o buscar informació. Accions que no comportin risc als nostres comptes o usuaris. El problema és que el nostre dispositiu, en segon pla i encara que no ens adonem, està constantment enviant i rebent informació i sincronitzant els seus comptes.
Per a això, una bona idea és comptar amb un tallafocs que ens permeti en un moment donat bloquejar certes aplicacions que no vulguem posar en risc.
7- Relacionat amb l’anterior punt, també és recomanable desactivar la sincronització de dades. Amb això evitem que la informació del calendari, descàrrega de correus electrònics o còpies de seguretat automàtiques es realitzin quan ens connectem a una xarxa pública i suposi posar en risc la seguretat del nostre dispositiu.
Realment, la seva empresa està protegida informàticament? Obtingui una auditoria de seguretat GRATUÏTA aquí