Consells per evitar els hackers durant les vacances

 A General, Lifestyle

Ja hem entrat en ple estiu i la majoria de persones ja estan organitzant les seves vacances pels mesos de juliol i d’agost. És un període de relax però a la vegada és quan es produeixen més estafes i intrusions a nivell informàtic. Els hackers no fan vacances i sempre estan actius.

Per no caure en possibles estafes i gaudir tranquil·lament de les vacances, et donem uns consells efectius:

1- Evita possibles estafes per les xarxes socials.

Pot ser que rebis missatges d’ofertes d’última hora o preus molts barats en els llocs que estan més de moda. Aquests missatges poden anar acompanyats d’enllaços que poden ser malignes i portar a pàgines no segures.

Si accedeixes a una web d’aquestes, abans de fer qualsevol acció  fixa’t que sigui segura (amb el protocol  https://), l’ortografia del missatge i el disseny d’aquesta. Si veus alguna cosa sospitosa, tanca el navegador i esborra les “cookies”.

2- Si és possible, evita el Wifi públic.

Quan estiuegem en països estrangers i no tenim contractat un paquet especial de dades per navegar, sempre busquem una connexió gratuïta en espais públics. Però és recomanable evitar aquests “hotspots” públics perquè són més vulnerables i fàcils de piratejar per accedir a qualsevol tipus de dispositiu portàtil.

3- Protegeix les teves xarxes socials.

Els hackers aprofiten l’estiu per robar els comptes de les xarxes socials dels turistes més despistats. Els punts d’accés públics dels quals et parlàvem abans són un mitjà ràpid per a ells. Tenir una contrasenya molt forta, composta de números, lletres, majúscules i símbols, i tancar sempre la sessió, t’ajudarà a prevenir i protegir les teves xarxes socials.

4- Targetes ben guardades.

Les targetes contactless són una forma ràpida de pagar, però hi ha qui utilitza els TPV per realitzar pagaments fantasmes. Perquè el teu compte no apareguin cobraments sospitosos durant les vacances, utilitza una cartera blindada amb VaultCard o desactiva aquesta funció.

Esperem que amb aquests petits consells gaudeixis d’unes vacances sense preocupacions. A Aliart S.L. som experts en seguretat informàtica per empreses i particulars.  Contacta’ns i t’assessorarem de la millor opció en seguretat per a tu i el teu negoci.

 

Publicacions Recents

Comentaris