Quins requisits ha de complir una WiFi perquè sigui segura per l’empresa i clients?

 A Notícies, General

Si en l’anterior entrada del nostre blog vàrem parlar sobre què podria passar si algú es connectés a la WiFi del nostre negoci per cometre un delicte, quina responsabilitat tindríem? Avui parlarem de quins requisits ha de complir la Wifi perquè sigui segura tant pels clients com per l’empresa.

Oferir Wifi als clients s’ha convertit gairebé en una obligació. Però no n’hi ha prou amb oferir aquest tipus de connexió, cal fer-ho sense posar en risc a l’empresa i els propis clients. Aquests són els requisits que ha de complir una Wifi perquè sigui segura per tothom:

  1. La WiFi a la qual es connecten els clients ha d’estar aïllada de la xarxa de l’empresa. Això implica que no pot existir comunicació entre un ordinador connectat a la xarxa del negoci i un client que està en la WiFi de clients.
  2. Alhora els clients han de protegir-se uns dels altres, aïllant les connexions perquè cap dels que estan connectats puguin veure als altres.

Com podem separar la xarxa de l’empresa de la xarxa de clients?

Per tenir la seguretat adequada és necessari segmentar la xarxa. En una petita pime o negoci es pot fer directament des del router de l’operador si ofereix l’opció de WiFi per a convidats. Aquesta xarxa va aïllada de la resta i també permetrà que els dispositius connectats no es vegin uns amb els altres.

Una altra opció seria tenir una segona línia d’accés a Internet només per a la connexió WiFi dels clients. Les operadores també poden oferir un servei de WiFi per a clients, que ofereix la seguretat necessària per aïllar aquesta xarxa de la resta de l’empresa.

Si no és així, com a alternativa es pot invertir en un switch gestionable, un petit aparell que a més de permetre’ns connectar els equips, ordeni el tràfic de xarxa perquè no es puguin veure uns equips amb els altres. L’objectiu és  que les dades i la xarxa de l’empresa no estiguin exposats a qualsevol que es connecti a la xarxa sense fil, sigui de forma intencionada o no, i provocar un problema en els nostres sistemes.

Publicacions Recents

Comentaris